Followers

Tuesday, 27 March 2012

UMAI

Sebelum membuat UMAI cri la bahan.2 yang betul...ikan terbaik untuk buat umai jeng..jeng..jeng...IKAN PIRANG..atau nama saintifiknya...x dikenalpasti..hihihi
cri la seberapa banyak yang mungkin,sbb ikan pirang antara termurah..tpi sedap kalau buat umai..kalau boleh beli 1 besen besar..hihihi..biasa la kan..potong nipis.2 yang besen besar tadi tinggal 1 pinggan je isi.hik.3
kalau nak sedap..potong senipis yang mungkin.2 pun kalau tahap kesabaran seseorang maksimum..hahaha..sbb keje ni keje halus..1 besen x lama kut..paling lama pun 1 hari..hahahaha
bagi sapa.2 yang x suka tngok muka ikan 2 pucat lepas buat umai..digalakkan campur ngan kunyit,,bgi kuning skit daging ikan 2.
haaaaa...kuning mcm ni la..hihi
tunggu apa lagi!!!makan...perghh..sedap sngat..2..sushi MELANAU...

No comments:

Post a Comment